Metsästys

METSÄSTYSAJAT 2022-2023

Joka päivä Riistakeskuksen ohjeiden mukaan. Joulurauha 24.-25.12. Muista hyvät metsästäjätavat! Metsästysajat tästä

KIINTIÖT / JÄSEN

Metso 1, teeri 3 - suosituksena nuoret yksilöt

Fasaani 2 (huom koealueiden rauhoitukset 1.9.-20.11.)

Metsäkauris 1, koko seuran maks 15

EI RAJOITUKSIA

pyy, jänis, rusakko, sepelkyyhky

RAUHOITUKSET

riekko

Fasaani rauhoitettu 1.9.-20.11. koirakokeiden ja koulutustapahtumien takia Kivisuon, Halkokorven, Kilposennevan (Väiskin kytö), Ollikaisenmäen, Letkunkydön, Mustakorven, Multaperän ja Kotikorven alueilla. Em. alueille metsästys alkaa 21.11.. Limaperän alue rauhoitettu fasaanin osalta koko kauden. Muualla seuran alueilla fasaanin metsästys 1.9. alkaen.

VIERASKORTIT

Vieras metsästää jäsenen kanssa ja tämän kiintiöstä! Kolme vieraskorttia/vieras yhden kauden aikana! Seuran jäsen sopii Pasin kanssa maksut, 040 740 1995.

• päivä 20 €, pe+la+su 45 €. Ennen/jälkeen metsäkanalinnustuskauden 10€/20€.
  • fasaaniluvat: 20€+25€/saalislintu (vieraan tiputtama fasaani ei vähennä isännän kiintiötä)
  • koiran juoksutusmaksu 15€

KOKEET SEURAN ALUEILLA

Kivisuo, Halkokorpi/Kilposenneva, Jokelan kytö, Letkunkytö, Mustakorpi, Multaperä ja Kotikorpi, Limaperä

• Spanielikokeet 15.-16.10.
  • Kanakoirien erikoiskokeet KAER 5.-6.11.
  • Kanakoirien kenttäkokeet KAKE 12.-13.11.
  • Keski-Suomen kanakoiraharrastajien mestaruuskisat 26.-27.11.
  • Yllä olevien kokeiden yhteyshenkilönä Reijo Kivelä

Hirvikoirat 6.12.

• Rhy:n mestaruushaukut Kylätalo Metso, Lehtimäki. Seuran alueella maastoja - hirvijahti tauolla 6.12.!

MUUTA TÄRKEÄÄ

Hirvi

• Jahti 8.10.-4.12., käytössä 13,5 lupaa 9aik 9 vasa.

Valkohäntäpeura

• Jahti alkaa 26.11. yhteisjahtina, käytössä kolme lupaa eli 2aik 2 vas. Metsästyksenjohtajana Henri Lehtomäki sekä varajoht. Anssi Vähäsoini ja Reijo Kivelä.
  • Ilmoittautumiset johtajille.

Metsäkauris

• Aloituspäivä 1.9., ajavalla koiralla 24.9.. Yhden kauriin kiintiö/jäsen. Kaadetusta ilmoitus Omariistaan ja Pasille, joka pitää tilastoa seuran yhteiskaatomäärästä (maks 15).
  • Toivomuksena, että koirajahteihin kutsutaan muitakin mukaan.

Karhu

• Soini-Lehtimäen, Ähtärin ja Alavus-Töysän alueen yhteisluvalla käytössä yksi kaatolupa. Jahti alkaa 20.8.. Seuran karhuvastaava Jari Leipäjoki.

Rusakko

• yhteisjahti kirkonkylän alueelle suunnitteilla

METSÄSTYSALUEET 2022
Karttakoodit omariista-palvelun karttoihin. Koodi tulee lisätä puhelimen/tabletin karttaohjelman asetuksiin.

Pienriista:  E4KNFSLE2B

Hirvi: 4GLMT84MTJ

Karhu:   24ZPRSUPHZ

MUISTUTUS!

Ampumaharjoittelut Laasalan (vain luotiaseet) tai Unkan ampumaradalla!!!

MUUTA

Ilmoita suurpetohavainnot aina heti suurpetoyhdyshenkilölle: Jari Leipäjoki, Ismo Sippola, Kalevi Niemi, Jarkko Ojala tai Pasi Huvila. Pituus ja leveys oikeasta etutassusta.

Jos tulee kysyttävää - ota yhteyttä!
Heikki 040 5953011, Pasi 040 740 1995, info@soininmetsastysseura.net

Katso Seuran säännöt!