Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa menu_set_active_trail() (rivi 2405 tiedostossa /home/soininme/public_html/includes/menu.inc).

Metsästys

METSÄSTYSAJAT 2021-2022

Joka päivä Riistakeskuksen ohjeiden mukaan. Joulurauha 24.-25.12. Muista hyvät metsästäjätavat! Metsästysajat tästä

KIINTIÖT / JÄSEN

Metso 1, teeri 2 - suosituksena nuoret yksilöt

Fasaani 2 (huom koealueiden rauhoitukset 1.9.-28.11.)

EI RAJOITUKSIA

pyy, jänis, rusakko, sepelkyyhky

RAUHOITUKSET

riekko

metsäkauris (metsästys vain yhteisjahtina)

Fasaani rauhoitettu 1.9.-28.11. koirakokeiden ja koulutustapahtumien takia Kivisuon, Halkokorven, Kilposennevan (Väiskin kytö), Ollikaisenmäen, Letkunkydön, Mustakorven, Multaperän ja Kotikorven alueilla. Em. alueille metsästys alkaa 29.11.. Limaperän alue rauhoitettu fasaanin osalta koko kauden. Muualla seuran alueilla fasaanin metsästys 1.9. alkaen.

VIERASKORTIT

Vieras metsästää jäsenen kanssa ja tämän kiintiöstä! Kolme vieraskorttia/vieras yhden kauden aikana! Seuran jäsen sopii Pasin kanssa maksut, 040 740 1995.

• päivä 20 €, pe+la+su 45 €. Ennen/jälkeen metsäkanalinnustuskauden 10€/20€.
  • fasaaniluvat: 20€+25€/saalislintu
  • koiran juoksutusmaksu 15€

KOKEET SEURAN ALUEILLA

Kivisuo, Halkokorpi/Kilposenneva, Jokelan kytö, Letkunkytö, Mustakorpi, Multaperä ja Kotikorpi, Limaperä

• Kanakoirien erikoiskokeet KAER 18.-19.9., 23.-24.10., 6.-7.11.
  • Spanielien metsästyskokeet 9.-10.10.
  • Keski-Suomen kanakoirien pm-kisat 13.11.
  • Weimarien mestaruuskoe 14.11.
  • Keski-Suomen kanakoiraharrastajien mestaruuskisat 27-28.11.
  • Yllä olevien kokeiden yhteyshenkilönä Reijo Kivelä

Hirvikoirat 4.12.

Keisarin haukut/Rhy:n mestaruushaukut. Seuran alueella maastoja - hirvijahti tauolla 4.12.!

JAHTIPÄIVÄT

Metsäkauris

• Hirvikokous päätti yhteisjahdista, jonka jälkeen kaurista voi metsästää 4-5 jäsenen seurueissa. Ilmoitus jahtiin lähdöstä seuran WhatsApp-ryhmään. Metsäkauriin kyttäysjahti kielletty. Kaadettava kiintiö päätetään yhteisjahdissa.
  • Yhteisjahti 13.11. Jahtipäällikköinä Reijo Kivelä ja Anssi Vähäsoini. Tarkemmat tiedot nettisivuilla ja WhatsApp-ryhmässä.

Valkohäntäpeura

• Seuralla käytössä kolme lupaa, jolla voi kaataa kaksi aikuista ja kaksi vasaa. Jahtipäällikkönä Henri Lehtomäki ja Reijo Kivelä.
  • Yhteisjahtipäivät 4.12 ja 5.12., jolloin metsästysaseena myös haulikko. Muutoin vhp-jahti järjestäytyy enemmän porukkajahdiksi, johon osallistujat maksavat 10€ osalllistumismaksun.
  • Kyttäysjahdin ohjeistus valmisteilla edelleen

Karhu

• Soinin, Alajärven, Ähtärin, Alavuden, Töysän ja Kuortaneen alueen yhteisluvalla käytössä kaksi kaatolupaa. Jahti alkaa 20.8.. Seuran karhuvastaava Jari Leipäjoki.

Hirvi

• Hirvijahdin kaatosuunnitelma:  10 aikuista ja 11 vasaa. Aikuisista 50% tulee olla naaraita.
  • Hirvijahti tauolla 4.12. haukkukokeiden takia.
  • Metsästys neljässä seurueessa, yhteensä 59 metsästäjää.
  • Hirvikeitto Soinin yhtenäiskoululla 28.11. klo 11-14, mikäli koronarajoitukset sallivat.

METSÄSTYSALUEET 2021
Karttakoodit omariista-palvelun karttoihin. Koodi tulee lisätä puhelimen/tabletin karttaohjelman asetuksiin.

Pienriista:  6ZZM6Z5G8H

Hirvi:  7TJ3FYG9VR

Karhu:   EBEJHS9NNX

MUISTUTUS!

Ampumaharjoittelut Laasalan (vain luotiaseet) tai Unkan ampumaradalla!!!

MUUTA

Ilmoita suurpetohavainnot aina heti suurpetoyhdyshenkilölle: Jari Leipäjoki, Ismo Sippola, Kalevi Niemi tai Pasi Huvila. Pituus ja leveys oikeasta etutassusta.

Jos tulee kysyttävää - ota yhteyttä!
Heikki 040 5953011, Pasi 040 740 1995, info@soininmetsastysseura.net

Katso Seuran säännöt!